Top banner

Lejrpladsen

 

 

Kulsølejren, nummererede lejrpladser

    

Bålhytten

Bålhytten kan benyttes som ly i uvejr. I Bålhytten kan overnatte 10 – 15 mand. Midt i hytten findes et åbent ildsted, som er eneste opvarmningsmulighed. I hytten er der mulighed for tilslutning til el. Der er vand lige udenfor hytten. Toiletter findes på Toften - afstand ca. 100 meter.

   

Drevet

Drevet er en regulær lejrplads med plads til ca. 100 mand, eller et par mindre grupper samtidig. På pladsen findes vand og toilethus med badefaciliteter. Rafter og brænde findes på Troldhøj - afstand ca. 150 meter.

 

   

Overdrevet

Overdrevet er en kuperet lejrplads med plads til ca. 200 mand, eller flere mindre grupper samtidig. Naturlig bevoksning adskiller lejrpladserne. Rafter og brænde findes på Troldhøj - afstand ca. 150 meter. Vand og toilethus findes på Drevet - afstand ca. 150 meter.

    

Toften

Toften er en regulær lejrplads med plads til ca. 200 mand, eller flere mindre grupper samtidig. På pladsen findes rafter, brænde, vand og toilethus. På pladsen findes mulighed for tilslutning til el. Fra pladsen er der en bådebro til Nedersø, hvorfra lejrens kanoer og både søsættes Redningsveste, tønder til fremstilling af tømmerflåder, samt Naturværkstedet findes her.

 

Torv

Torv er en regulær lejrplads med plads til ca. 50 mand. På pladsen findes vand. Toilethus findes på Drevet. Mønttelefon findes på pladsen, ligesom tilslutning til elforsyning er mulig. I forbindelse med større lejre er dette den ideelle plads som centraltorv m.m. Rafter og brænde findes på Troldhøj - afstand ca. 150 meter.

    

Troldhøj

Troldhøj er en regulær lejrplads med plads til ca. 150 mand, eller flere mindre grupper samtidig. På pladsen findes rafter og brænde. Vand og toilethus findes på Drevet - afstand ca. 150 meter. I forbindelse med pladsen findes en større lejrbålplads med to bålpladser.

    

Tinge

Tinge er en hyggelig skovlejrplads med plads til ca. 20 mand. Vand og toiletter findes på Drevet - afstand ca. 150 meter. Rafter og brænde findes på Troldhøj - afstand ca. 200 meter.

 

    

Sheltere

På lejrområdet findes 5 sheltere.

  • På Lanore - en luxusshelter med veranda med udsigt over Nedersø.
  • I Rævegraven - en rigtig skovshelter med bålplads og bænke omkring.
  • På Heden - en hyggelig shelter med bålplads foran.
  • Ved Mosen - 2 sheltere i vinkel med bålsted foran hver.

For alle 5 sheltere gælder, at nærmeste vand og toiletter er på Toften - afstand ca. 130 – 300 meter.

 

NATURVÆRKSTED

  Kulsø Spejdercenters NATURVÆRKSTED indeholder hjælpemidler til aktiviteter indenfor følgende områder:

Alt er placeret i praktiske transportkasser til at tage med ud i naturen.
Kulsø Spejdercenters NATURSTI er en afmærket sti rundt på området, hvor vi har prøvet at vise nogle af de naturseværdigheder, vi selv synes skal vises frem.

Brug det - og hjælp os venligst med at holde det i orden.

God fornøjelse.