Top banner

Aktiviteter for junior på centersommerlejr

Ved spørgsmål kontakt [email protected]

Sø:
Når vi tager juniorspejderne med på søen foregår det på tømmerflåde, i kano eller i risbåd. Hvis turen foregår på tømmerflåde eller i risbåd, er det naturligvis spejderne selv, der bygger fartøjet. Hvis man vælger en tur på søen i kano, får man mulighed for at se området omkring Kulsø på en hel ny måde, og måske er det jer, der skal udforske den grå-grøn grumsede Limpopoflod.

Hvis vejret er til det, kan aktiviteten kombineres med en badetur ved Lillebælt.

Alle aktiviteter ved søen foregår i redningsvest.
Aktivitetsperiode: Kano 1, tømmerflåde/risbåde 2
Max. antal: 25 ved/på søen
Medbring: Tøj der må blive vådt

Løb:
Når juniorspejderne skal på løb er der flere forskellige muligheder.De fleste af vores løb kan tilpasses, så man alt efter lyst og kræfter kan gennemføre hele løbet eller dele af det.

Geocaching: Slå GPS'en til og så er det ellers på skattejagt. Kom rundt i området på en sjov måde og lær at bruge en GPS.

Fotoløb: Hvor gode er i til at huske? Fotoløbet indeholder en række billeder af nogle af de karakteristiske steder på Kulsø, spejdernes opgave er nu at tage et billede nøjagtigt magen til.

O-løb: Vi udfordrer dig på din orienteringssans - måske er det dig og din patrulje der skal slå Kulsø rekorden.

Aktivitetsperiode: 1
Medbring: Fotoløb – digitalkamera, Geocaching - evt. GPS (Kulsø råder over et begrænset antal)

Smedjen:
I smedjen laver vi dit helt eget mergelspir, som du kan bruge på resten af lejren. Vi fyrer op under essen, finder de store hamre frem og gør klar. I møder op med mod og lyst til at bruge en masse kræfter.

Aktivitetsperiode: 1
Max. antal: 16 Medbring: Lange bukser og langærmet trøje i bomuld desuden lukkede sko

Primimad:
Vi udfordrer den normale lejrmad, og kaster os ud i mad lavet på lidt anderledes måder. Her er mulighed for at undersøge hvordan en fisk ser ud indeni, forsøge at bage pizza over et åbent bål eller måske skal vi have fat i vores Dutch Ovens, saltdejen eller noget helt andet. Det vil også være muligt at vælge at lave mad i umo, eller måske skal vi helt tilbage til stenalderen, og arbejde med kogekar.

Derudover forsøger vi at krydre maden med lidt lækkerier fra skoven.

Aktivitetsperiode: 1-2
Medbring: Gruppen køber selv ind til madaktiviteten, efter aftale med naglerne. Hvis der ønskes fisk skal dette aftales 2 dage før aktiviteten (evt. inden lejren).

"Scout-chef" - Masterchef for spejdere:
Hvem kan lave den bedste 3 retters menu på én trangia? Er det en udfordring som I er klar til at tage op? Man dyster i hold af 3 spejdere.
Vi kommer med den hemmelige kasse med ingredienser, og en anelse inspiration, og så tryller i under birketræerne.

Kulsø Spejdercenter køber ind til aktiviteten, som derfor koster 30,- pr. deltager. Måltidet erstatter frokost eller aftensmad efter aftale.

Aktivitetsperiode: 1

Naturoplevelser:
Vi tager på tur i Kulsø´s fantastiske omgivelser, og bruger alle sanser til at opleve naturen omkring os. Alt efter interesse kan vi besøge den mystiske troldeskov, den magiske birkesump eller den forunderlige hængesæk, hvor vi leder efter Kulsø´ kødædende planter. Vi kigger på insekter ved sø og på land, og måske kan vi finde nogle spiselige planter.

Aktivitetsperiode: 1
Max. antal: Optimalt max. 20
Medbring: Sko der må blive våde samt drikkedunk

Kreativ-workshop:
Her skal spejdernes kreative evner udfordres. Der er mulighed for batikfarvning af tøj, læder-arbejde, skære i fedtsten, knytte-flette, filtning, smykkefremstilling, perlebrænding osv. Vi har en lang række eksempler og materialer, men inspireres naturligvis også gerne af jeres egne ideer.

Aktivitetsperiode: 1, men det er selvfølgelig muligt at ønske flere perioder hvis man gerne vil prøve flere forskellige ting.
Medbring: Hvis I vil lave batik, skal der medbringes en hvid T-shirt eller lign. i bomuld, evt. kan der købes en Kulsø T-shirt til aktiviteten.

Kulsøpionering:
Her er der mulighed for at få et basiskendskab til udfordringerne ved kulsøarbejde. Der er mange muligheder når man arbejder med kulsø, eksempler kunne være en skammel, et ringspil, knagerække eller måske en rive til lejrpladsen. I denne aktivitet vil vi gerne give et bedre indblik i mulighederne og teknikkerne indenfor kulsøpionering

Aktivitetsperiode: 2
Medbring: Dolk, økse og save 

Pionering:
Her er mulighed for at bruge de færdigheder i har lært hjemmefra, eller få dem genopfrisket. Her laver vi større projekter enten på lejrpladsen eller på Toften. Vi kan bygge små tårne til vandkamp, bænke til lejrbålet eller noget hel andet. På denne aktivitet er det kun fantasien der sætter grænserne.

Aktiviteten kan evt. vælges først på lejren hvis man gerne vil bygge noget i gruppens lejr.

Aktivitetsperiode: 1-2

Træklatring:
Træklatring handler om at udfordre og overvinde sig selv. Træklatring er en sjov og fysisk krævende aktivitet, hvor vi prøver at flytte vores grænser i forhold til højder. Samtidig er klatring en opgave i samarbejde og tillid. Aktiviteten kan suppleres med balanceøvelser på slackline

Under aktiviteten sikres spejderne under opsyn af instruktøren, jo flere spejdere der skal igennem aktiviteten, des mere ventetid må der påregnes.

Aktivitetsperiode: 1
Max antal: Optimalt 8, max. 12
Medbring: Fornuftige sko

Leg og sjov:
Her tager vi en hel aktivitetsperiode, hvor vi leger både gamle og nye lege - kom frisk og vær med.
Aktivitetsperiode: 1

Hike / gåture i området: (Ikke muligt for grupperne i Horns Rev Division)
I området omkring Kulsø har vi en række færdige ruter, på 5, 10, 20 og 40 km., der er lige til at gå i gang med. Hvis I har specielle ønsker, eller skal på en længere hike eller udflugt, hjælper vi gerne med forslag og ideer. Det kan her være en fordel at gøre opmærksom på det inden ankomst til lejren (evt. til åben teltdag), så vi kan finde den bedste løsning for jer.

Aktivitetsperiode: 1-?
Medbring: Gode vandresko, vanddunk

Grendag:
Vi udfordrer alle juniorer og tropsspejdere til en dag med udfordringer til alle. Dette er muligheden for at lære de andre spejdere i aldersgruppen bedre at kende, og samtidig have en sjov dag i selskab med ledere og nagler.

Aktivitetsperiode: Hele dagen
Max. antal: Alle juniorer og tropsspejdere på lejren

Natløb:
Efter ønske afholdes et spændende natløb for junior-trop en aften i løbet af lejren. Vi skal rundt på Kulsø’ område, og hvem ved, hvad der gemmer sig undervejs. Lederne forventes at hjælpe til med afvikling.

Max. antal: Alle juniorer og tropsspejdere på lejren
Medbring: Lommelygte