Top banner

Aktiviteter for mini og mikro på centersommerlejr

Ved spørgsmål kontakt [email protected]

Sø:
Når vi tager mikro- og minispejderne med på søen foregår det i kano eller selvbygget risbåd. Hvis man vælger en tur på søen i kano, får man mulighed for at se området omkring Kulsø på en hel ny måde. Når spejderne i denne aldersgruppe skal på søen, skal der være en leder i hver kano eller risbåd
Hvis vejret er til det, kan aktiviteten kombineres med en badetur ved Lillebælt.
Alle aktiviteter ved søen foregår i redningsvest.

Aktivitetsperioder: 1-2
Max. antal: 25 ved/på søen
Medbring: Tøj der må blive vådt.

Løb:
Når mikroerne og minierne skal på løb er der flere forskellige muligheder. De fleste af vores løb kan tilpasses, så man alt efter lyst og kræfter kan gennemføre hele løbet eller dele af det.

Fotoløb: Hvor gode er i til at huske? Fotoløbet indeholder en række billeder af nogle af de karakteristiske steder på Kulsø, spejdernes opgave er nu at tage et billede nøjagtigt magen til.

Geocaching: Slå GPS'en til og så er det ellers på skattejagt. Kom rundt i området på en sjov måde og lær at bruge en GPS.

O-løb: Har du mod til at udfordre dig selv på orienteringen, så er det måske dig eller din patrulje som skal slå Kulsø rekorden.

Aktivitetsperiode: 1
Medbring: Fotoløb – digitalkamera, Geo-caching - evt. GPS (Kulsø råder over et begrænset antal)

Naturoplevelser:
Vi tager på tur i Kulsø´s fantastiske omgivelser, og bruger alle sanser til at opleve naturen omkring os. Alt efter interesse kan vi besøge den mystiske troldeskov, den magiske birkesump eller den forunderlige hængesæk, hvor hvis vi er heldige, kan ser nærmere på Kulsø´ kødædende planter. Vi kigger på insekter ved sø og på land, og måske kan vi finde nogle spiselige planter.

Aktivitetsperiode: 1
Max. antal: Optimalt max. 20
Medbring: Sko der må blive våde og drikkedunk med vand. 

Primimad:
Vi udfordrer den normale lejrmad, og kaster os ud i madlavning på anderledes måder. Her er mulighed for at undersøge hvordan en fisk ser ud indeni, forsøge at bage pizza over et åbent bål eller måske skal vi have fat i vores Dutch Ovens. Derudover forsøger vi at krydre maden med lidt lækkerier fra skoven.

Aktivitetsperiode: 1-2
Medbring: Gruppen køber selv ind til madaktiviteten, efter aftale med naglerne. Hvis der ønskes fisk skal dette aftales 2 dage før aktiviteten (evt. inden lejren).

Leg på Tov/rebgang:
I skoven laver vi en række forskellige aktiviteter på tov spændt op mellem træerne. På tovbane aktiviteten bruger vi hele kroppen, når vi skal prøve at komme igennem de forskellige klatrebaner. Banen som består af to tov over hinanden, spændes op mellem flere træer i lav højde over jorden, og sværhedsgraden kan ændres undervejs. Vi opsætter også en slackline, hvor det er muligt at træne balance og koordination.

Aktivitetsperiode: 1
Max. antal: Optimalt 15 

Leg og sjov:
Vi leger i en hel aktivitetsperiode, vi kommer med forslag til nye lege og bruger en masse energi.

Aktivitetsperiode: 1-2

Kreativ-workshop:
Her udfordres spejdernes kreative evner. Der er mulighed for batikfarvning af tøj, læder-arbejde, skære i fedtsten, knytte-flette, filtning, smykkefremstilling osv. Vi har en lang række eksempler og materialer, men inspireres naturligvis også gerne af jeres egne ideer.

Aktivitetsperiode: 1, men det er selvfølgelig muligt at ønske flere perioder hvis man gerne vil prøve flere forskellige ting.

Medbring: Hvis I vil lave batik, skal der medbringes en hvid T-shirt eller lign. i bomuld, evt. kan der købes en Kulsø T-shirt til aktiviteten.

Pionering:
Her er mulighed for at bruge de færdigheder i har lært hjemmefra, eller få dem genopfrisket. Måske skal vi bygge et hus i skoven, lave ræs med A-bukke eller noget helt andet… På denne aktivitet er det kun fantasien der sætter grænserne.

Aktivitetsperiode: 1-2

Hike / gåture i området: (Ikke muligt for grupperne i Horns Rev Division)
I området omkring Kulsø har vi en række færdige ruter, på 5, 10 og 20 km., der er lige til at gå i gang med. Hvis I har specielle ønsker, eller måske skal i på en længere hike eller udflugt, hjælper vi gerne med forslag og ideer. Det kan her være en fordel at gøre opmærksom på det inden ankomst til lejren (evt. til åben teltdag), så vi kan finde den bedste løsning for jer.

Aktivitetsperiode: 1-?
Medbring: Gode vandresko, vanddunk

Grendag:
Fælles dag med hygge, aktiviteter og masser af sjov og ballade. Dette er muligheden for at lære de andre spejdere i jeres aldersgruppe at kende, lederne og naglerne leger naturligvis med.
Aktivitetsperiode: Hele dagen

Nat/aftenløb:
Efter ønske afholdes natløb for mikro-mini en aften i løbet af lejren. Lederne forventes at hjælpe med posterne, og løbet tilpasses naturligvis både aldersgruppe og sengetider.

Max. antal: Alle mikro- og minispejdere på lejren
Medbring: Lommelygte