Aktiviteter som udbydes under centersommerlejr

Sø:

Når vi tager tropsspejderne med på søaktiviteter bygger vi tømmerflåder, sejler i kano eller bygger risbåde. I oplever området omkring Kulsø fra den smukkeste side, og måske tør i begive jer ned ad den skumle grå-grøn grumsede Limpopoflod.

Som tropsspejder er der også mulighed for at komme på kano-hike, dette forudsætter dog at man træner kæntringsøvelser inden afgang.

Hvis vejret er til det, kan aktiviteten kombineres med en badetur ved Lillebælt.

Alle aktiviteter ved søen foregår i redningsvest.

Ved kanohike betales 200,- pr. kano/døgn

Aktivitetsperiode: Kano 1, tømmerflåde/risbåde 2, Kanohike 1-2 dage

Max. antal: 25 ved/på søen

Medbring: Tøj der må blive vådt.

DDS forløbsmærke: Supplement til ”sø og strand” udvidet og ekspert

 

Løb:

Når spejderne skal på løb, kan de for alvor på afprøvet deres færdigheder.

Geocaching: Slå GPS'en til og så er det ellers på skattejagt. Kom rundt i området på en sjov måde og lær at bruge en GPS.

O-løb: Udfordre dig selv og dine spejderkammerater på orientering, og se om I kan slå Kulsø rekorden

Aktivitetsperiode:1

Medbring: Geo-quiz – evt. GPS (Kulsø råder over et beskedent antal)

DDS forløbsmærke: Supplement til ”orientering” udvidet

 

Smedjen:

I smedjen gør vi klar til at du kan kreere det mest fantastiske mergelspir. Vi fyrer op under essen, finder de store hamre frem og gør klar. I møder op med mod og lyst til at bruge en masse kræfter.

Aktivitetsperiode:1

Max. antal: 8 (mulighed for holdinddeling)

Medbring: Lange bukser og langærmet trøje i bomuld

DDS forløbsmærke: Supplement til ”håndværk” udvidet

 

 

Primimad:

Vi udfordrer vores normale lejrmad, og kaster os ud i mad lavet på lidt anderledes måder.  Her er mulighed for at undersøge hvordan en fisk ser ud indeni, forsøge at bage pizza over et åbent bål eller måske skal vi have fat vores dutch owens, saltdejen eller noget helt andet. I kan også forsøge at lave jeres eget kogekar, eller langtidsstege i umo.

Derudover forsøger vi at krydre maden med lidt lækkerier fra skoven.

Hvis man ønsker hjælp til at lave en gourmet-middag på lejrpladsen, bedes dette skrives på aktivitetstilmeldingen.

Aktivitetsperiode: 1-2

Medbring: Gruppen køber selv ind til madaktiviteten, efter aftale med naglerne. Hvis der ønskes fisk skal dette aftales 2 dage før aktiviteten (evt. inden lejren).

DDS forløbsmærke: Supplement til ”udeliv” udvidet

 

"Scout-chef" - Masterchef for spejdere

Hvem kan lave den bedste 3 retters menu på én trangia? Er det en udfordring som I er klar til at tage op? Man dyster i hold af 3 spejdere.

Vi kommer med den hemmelige kasse med ingredienser, og måske en anelse inspiration, og så tryller i under birketræerne.

Kulsø Spejdercenter køber ind til aktiviteten, som derfor koster 25,- pr. deltager. Måltidet erstatter frokost eller aftensmad efter aftale.

Aktivitetsperiode: 1

 

 

Naturoplevelser:

Vi tager på tur i Kulsø´s fantastiske omgivelser, og bruger alle sanser til at opleve naturen omkring os. Kulsø område giver mulighed for at stifte bekendtskab med en række forskellige naturtyper, specielt er hængesække en hel unik naturtype, der ikke findes ret mange andre steder

Aktivitetsperiode: 1

Max. antal: Optimalt max. 20

Medbring: Sko der må blive våde

DDS forløbsmærke: Supplement til ”natur” udvidet og ekspert

 

Kreativ-workshop:

Her skal spejdernes kreative evner udfordres. Specielt for tropsspejderne laver vi en mere kompliceret form for batikfarvning, hvor det er lettere at kontrollere farverne. Derudover er der mulighed for at lave tilbehør til produkter fra smedjen eller læder-arbejde, knytte-flette, filtning, skære i fedtsten, smykkefremstilling, perlebrænding osv. Vi har en lang række eksempler og materialer, men inspireres naturligvis også gerne af jeres egne ideer.

Aktivitetsperiode: 1, men det er selvfølgelig muligt at ønske flere perioder hvis man gerne vil prøve nogle af de forskellige ting.

Medbring: Hvis I vil lave batik, skal der medbringes en hvid T-shirt eller lign. i bomuld, evt. kan der købes en Kulsø T-shirt til aktiviteten .

DDS forløbsmærke: Supplement til ”håndværk”  udvidet og ekspert

 

Kulsøpionering:

Her er der mulighed for lidt større udfordringer indenfor kulsøarbejde, eksempler kunne være en skammel, et ringspil, knagerække eller måske en rive til lejrpladsen skal ryddes os. I denne aktivitet vil vi gerne give et bedre indblik i mulighederne og teknikkerne indenfor kulsøpionering

Aktivitetsperiode: 2

Medbring: Dolk

DDS forløbsmærke: Supplement til ”pioner” udvidet, ekspert

.

 

Pionering:

Her er mulighed for at bruge de færdigheder i har lært hjemmefra, eller få dem genopfrisket. Her laver vi større projekter enten på lejrpladsen eller på Toften. Vi kan bygge næsten alt i rafter, kom med jeres idé og vi vil hjælpe jer med at nå målet. På denne aktivitet er det kun fantasien der sætter grænserne, ta´ ideer med hjemmefra eller kig på vores forslag.

Aktivitetsperiode: 1-2

DDS forløbsmærke: Supplement til ”pioner” udvidet og ekspert.

 

Træklatring:

Træklatring handler om at udfordre og overvinde sig selv. Træklatring er en sjov og fysisk krævende aktivitet hvor vi prøver at flytte vores grænser i forhold til højder. Samtidig er klatring en opgave i samarbejde og tillid, når vi sikrer hinanden mod at falde ved brug af reb og sikringspunkter i træet. Der opsættes også en slackline hvor man kan få udfordret sin balance.

Jo flere spejdere der skal igennem aktiviteten, des mere ventetid må der påregnes,

Under aktiviteten sikrer spejderne hinanden under opsyn af instruktøren.

Max antal: Optimalt 8, max. 12

Aktivitetsperiode: 1

 

 

Hike / gåture i området:

I området omkring Kulsø har vi en række færdige ruter, på 5,10, 20 og 40 km., der er lige til at gå i gang med. Hvis I har specielle ønsker, - eller måske skal i på en længere hike eller udflugt, hjælper vi gerne med forslag og ideer.  Det kan her være en fordel at gøre opmærksom på det inden ankomst til lejren (evt. til åben teltdag), så vi kan finde den bedste løsning for jer.

Aktivitetsperiode: 1-?

Medbring: Gode vandresko, vanddunk

DDS forløbsmærke: Supplement til ”orientering” udvidet og ekspert

 

Grendag:

Vi udfordrer alle juniorer og tropsspejdere til en dag i fællesskabets tegn. Dette er muligheden for at lære de andre spejdere i aldersgruppen bedre at kende, og samtidig have en sjov dag i selskab med ledere og nagler.

Aktivitetsperiode: Hele dagen – mandag

Max. antal: Alle juniorer og tropsspejdere på lejren

DDS forløbsmærke: Supplement til ”udeliv” udvidet og ekspert

 

Natløb:

Efter ønske afholdes et spændende natløb for junior-trop en aften i løbet af lejren. Vi skal rundt på Kulsø’ område, og hvem ved, hvad der gemmer sig undervejs. Lederne forventes at hjælpe til undervejs.

Max. antal: Alle juniorer og tropsspejdere på lejren

Medbring: Lommelygte

DDS forløbsmærke: