Dato: Pinsen 8-10. juni 2019

Målgruppe: Mikro, mini, junior, trop, senior og familiespejd.

Turbolejr 1 - kanoVar vinteren lang, kriller fingre og tæer for at komme igang? - så tag til Kulsø i pinsen!

Alle deltagere på TURBOlejr er fælles om lejretablering, mad og hygge. 

Der prøves kræfter med nogle af centerets mange aktiviteter, som kan foregå både fælles for alle deltager og gruppe- eller grenvis. På TURBOlejren bestemmer I selv, hvor hæsblæsende tempoet skal være.

TURBOlejren er en mulighed for at komme af sted på weekendtur inden den store sommerlejr, eller måske er det årets sommerlejr for gruppens mikrospejdere. Vi laver kort sagt en centersommerlejr på 3 dage!

Vi skal kun bruge kort tid til at bygge lejrplads, men den fælles opbygning af spisested og bålplads giver alligevel mulighed for at få genopfrisket færdighederne. De fælles aktiviteter giver mulighed for at få nye venner inden for samme aldersgren, men der er også tid til selv at præge turens program ved at vælge de aktiviteter som I brænder for.

 

Program:

  Formiddag Eftermiddag Aften
Fredag     Mulig ankomst efter kl. 18
Lørdag

Velkomst kl. 9.00

Vi etablerer lejren

Aktivitetsperiode 1  
Søndag Grendag Aktivitetsperiode 2

Fælles aftensmad

Lejrbål

Mandag

Nedbrydning

Afslutningsaktivitet

   

 

Ved ankomst fredag står gruppen selv for forplejning til aftensmad. Evt. morgenmad kan aftales med lejren.

 

Aktiviteter:

På lejren har hver gruppe 2 aktivitetsperioder. Inden lejren sender gruppen 3 aktivitetsønsker (gerne i prioriteret rækkefølge) til lejrledelsen, som på baggrund af disse fastlægger det endelige program for jeres gruppe. Følgende aktiviteter udbydes under lejren: Sø/Kano, Leg på tov, Krea/batik, Fotoløb, Natur-tur, Tømmerflåde, Træklatring, Håndværksaktivitet. Se en uddybende beskrivelse af aktiviteterne nedenfor.

 

Mad:

Når I deltager i Turbolejr på Kulsø er maden indregnet i prisen.

Vi køber ind og udleverer maden før hvert måltid, som grupperne selv tilbereder på bål.

Søndag aften er der fællesspisning – her laves maden i fællesskab.

Er der særlige behov i forhold til mad, skal vi orienteres på forhånd.

 

Lejropbygning:

Hver gruppe får tildelt et areal til deres telte. Derudover vil der på det fælles køkkenbord, som udgangspunkt være et fast afsnit til hver gruppe, så man sidder sammen og spiser. Det samme gælder naturligvis for bålpladsen.

I det fælles område bygges der spisebord, affaldsstativer, huggeplads, fælles opvaske område.

 

Pris:

Turbolejren koster 300,- pr. deltager

I denne pris er indregnet mad, lejrpladsleje, aktiviteter og lejrmærke.

 

T-shirt:

Det er muligt at købe en T-shirt fra Kulsø Spejdercenter til 60,-

Hvis I ønsker at købe T-shirts kan i bestille på forhånd, så sørger vi for at de er klar til at blive udleveret når I kommer.

 

Tilmelding og betaling:

Tilmelding og evt. spørgsmål vedr. lejren på aktivitet@kulso.dk

 

Vi glæder os til at se jer til et brag af en Turbolejr!

Naglerne på Kulsø Spejdercenter

 

Download invitationen her:

Turbolejr invitation

 

Følgende aktiviteter kan vælges under lejren:

 

Sø/kano:

Når spejderne skal udforske søen i kano, er der mulighed for at se området på en hel ny måde, og måske er det jer, der skal udforske den grå-grøn grumsede Limpopoflod.

Alle aktiviteter ved søen foregår i redningsvest, og ved mikro/minispejdere skal der være en leder med i hver kano

 

Leg på tov:

I skoven laver vi forskellige aktiviteter med tov der er spændt op mellem træerne. Vi bruger hele kroppen, og varierer sværhedsgraden afhængigt af aldersgruppen.

 

Krea/batik:

Her er der mulighed for at udforske alle jeres kreative ideer eller arbejde videre med nogle af vores. Vi stiller med en masse materialer, og lader fantasien styre, hvor vi ender.

Det er også muligt at farve med batik, her skal spejderne selv medbringe en hvis T-shirt eller lign. i bomuld. Det er også muligt at købe en Kulsø T-shirt til aktiviteten.

 

Fotoløb:

Hvor gode er i til at finde rundt på Kulsø?

Løbet bringer, ved hjælp af billeder, jer rundt på hele området, hvor vi udfordrer jer til at tage billeder nøjagtigt magen til. Efter løbet laver vi en sammenligningstest.

 

Natur-tur:

Vi besøger den mystiske troldeskov, den magiske birkesump og den forunderlige hængesæk. Undervejs kigger på Kulsø’ kødædende planter, insekter og den spiselige natur.

 

Tømmerflåde: (junior/trop/senior)

Denne aktivitet er for jer der gerne vil bruge jeres besnøringsevner i praksis, afsluttende med en smuk tur på Kulsø. Til denne aktivitet skal beregnes 2 aktivitetsperioder. Hvis vejret er til det, kan aktiviteten kombineres med en badetur ved Lillebælt.

 

Træklatring(junior/trop/senior)

Træklatring handler om at udfordre og overvinde sig selv. Det er en sjov og fysisk krævende aktivitet, hvor vi forsøger at flytte vores grænser i forhold til højder. Der opsættes en slackline, som kan benyttes sideløbende.

 

Håndværksaktivitet (kulsø/tov/pioner)(junior/trop/senior)

Drømmer i om skamler i Kulsøpionering, kællingeknuder og besnøringer. Så er det måske denne aktivitet i skal af sted på.

Mulighederne er mange, og vi tilpasser opgaverne i samarbejde med jer.