Top banner

Faciliteter og lejrpladser


Kulsø Spejdercenter er en moderne primitiv lejrplads, beliggende i et naturskønt område. Vores lejere har adgang til wifi på stort set hele området og adgang til en af de to toiletbygninger, hvoraf den ene har et handicaptoilet.

Det praktiske: 
Her kan du se gode link for at komme videre med din bookning:

Du er også velkommen til at kontakte os for spørgsmål.

Herunder finder i kort over området samt beskrivelser og billeder af vores faciliteter.

Bygninger

Servicebygningen
Servicebygningen er den vigtigste bygning på ejendommen. Det er her du finder din nøgle, et kort over området, køleskabsrum, udekøkken samt toiletter inkl. bad og handicaptoilet.
Ved siden af servicebygning er ofte opstillet et stort telt (9*6 m) til læ og arrangementer.
Du kommer til servicebygningen ved at holde mod højre og gå op af bakken. Bilen kan parkeres på P1.

Udekøkken ved servicebygningen
Du kan frit benytte vores udekøkken på siden af servicebygningen (egen rengøring). Det består af to rustfrie borde, hver med 4 store gasblus. 
Til køkkenet kan lejes tre ovne og et indendørs opvaskerum. Opvaskerummet er udstyret med storkøkken afskylningsvask og storkøkkenopvasker. Endvidere vaskemaskine og tørretumbler. Opvaskerummet lejes kun ud til større arrangementer.

Samlingstelt ved servicebygningen
Vores store solide samlingstelt på 48 m2 med flisebund, står fastmonteret ved servicebygningen. Som standard står det uden siderne! - men de kan selvfølgelig lejes med.  Der er borde-bænkesæt eller du kan leje borde og stole med. I vintermånederne er telttaget afmonteret.

Toiletterne ved Toften
Her finder du den anden af vores to bygninger med toiletter. Her er også et mindre køleskabsrum og på bagsiden af bygningen er der vaske. Bygningen ligger tæt på lejrpladsen Toften, Bålhytten og Moseshelterne.

Bålpavillon
Vores næsten nye lukkede bålpavillon ligger med dejlig udsigt over mosen. Bålpavillonen er udstyret med seks borde og bænke til ca. 42 voksne. Der er flisegulv, indlagt lys og vandhane lige udenfor. Bålsted, borde og bænke kan flyttes og der kan opsættes et lærred til en projekter. Så det kan anvendes til både møde og hygge. Ligger tæt på p-pladsen og med ca. 70 m til toiletterne i servicebygningen.

Bålhytten (A-hytten)
Den historiske bålhytte er indrettet med 4 voksne sovepladser langs hver side (husk underlag). Sovepladserne fungerer også fint som bænke med plads til ca. 26 voksne. Der er indlagt lys og selvfølgelig et bålsted i midten. Vandhane og en mindre lejrplads findes lige udenfor døren.

Sheltere

Moseshelterne
Hvis du overnatter i en af de to mosesheltere er du næsten sikker på at vågne op med den smukkeste udsigt. De to sheltere liger med udsigt til den fælles bålplads og vores store mose, hvor mosekonen ynder at brygge. De ligger kun ca. 20 m fra toiletterne ved Toften.
Shelterne bookes altid sammen.
Leonorashelterne
De to leonorasheltere er begge luxussheltere på hver deres måde. Den gamle shelter med veranda har en pragtfuld udsigt over Nedersø og den nye er med indbygget bord i shelteren, bålplads lige foran og udsigt over søen. Vand, toiletter og p-plads findes ved Toften - afstand ca. 300 meter. Shelterne bookes altid sammen.
Ræveshelteren
Ræveshelteren eller Rævegrav shelteren er en rigtig skovshelter med bålplads og bænke. Shelteren ligger godt beskyttet i skoven og e nok den shelter hvor man bedst kan holde varmen når det bliver koldt om aftenen. Vand, toiletter og p-plads findes ved Toften - afstand ca. 250 meter.
Hedeshelteren
Hede shelteren er en hyggelig shelter i skoven. Det tidligere hedeområde er groet til skov og hede shelteren ligger nu godt beskyttet for vinden. Der er mulighed for parkering lige bag ved shelteren. Vand og toiletter findes ved Toften  - afstand ca. 100 meter.

Lejrpladser

Toften - lejrplads
Toften er en regulær lejrplads med plads til ca. 200 mand, eller flere mindre grupper samtidig. Ved pladsen findes rafter, brænde, vand og toilethus med fem toiletter fordelt på to rum. På pladsen findes mulighed for tilslutning til el ved forudbestilling. Fra pladsen er der en bådebro til Nedersø, hvorfra lejrens kanoer søsættes. Redningsveste og tønder til fremstilling af tømmerflåder findes her.

Troldhøj - lejrplads
Troldhøj er en regulær lejrplads med plads til ca. 150 mand, eller flere mindre grupper samtidig. På pladsen findes rafter, brænde og vand. Ved pladsen findes en veludstyret servicebygning med toiletter, badefaciliteter og køleskabe. I forbindelse med pladsen findes en større lejrbålplads.

Drevet - lejrplads
Drevet er en regulær lejrplads med plads til ca. 100 mand, eller et par mindre grupper samtidig. Ved pladsen findes en veludstyret servicebygning med vand, toiletter, badefaciliteter og køleskabe. Flagpladsen ligger lige ved siden af. Rafter og brænde findes på Troldhøj - afstand ca. 150 meter. 

Overdrevet - lejrplads
Overdrevet er en kuperet lejrplads med plads til ca. 200 mand, eller flere mindre grupper samtidig. Rafter og brænde findes på Troldhøj - afstand ca. 150 meter. Servicebygning med vand, toiletter, badefaciliteter og køleskabe findes på Drevet - afstand ca. 150 meter.

Tinge (Hartvigs) - lejrplads
Tinge er en hyggelig skovlejrplads med plads til ca. 20 mand. Servicebygning med vand, toiletter, badefaciliteter og køleskabe findes på Drevet - afstand ca. 150 meter. Rafter og brænde findes på Troldhøj - afstand ca. 200 meter.
Torvet - lejrplads (og P1)
Torvet er en regulær lejrplads med plads til ca. 50 mand. Torvet benyttes ofte som p-plads ved større lejr eller som mindre lejrplads i forbindelse med bålpavillon. Der findes vand på pladsen. Servicebygning med vand, toiletter, badefaciliteter og køleskabe findes på Drevet - afstand ca. 100 meter. Rafter og brænde findes på Troldhøj - afstand ca. 100 meter.

Vandaktiviteter

Kanoer
Vi har 10-11 kanoer som I kan leje, når i overnatter på Kulsø Spejdercenter. Kanoerne er de kendte alu kanoer og ligger ved lejrpladsen Toften, hvor i har adgang til Nedersø. I kan sejle i de naturskønne Nedersø og Kulsø. I containeren finder i redningsveste og padler. Vi forventer, at i benytter redningsvest ved brug af vores kanoer og passer på dyrelivet langs søbrinken. Hvis i selv medbringer kanoer, så skal i huske at købe et gæstekort til hver kano. I kan købe disse ved Skjern Å kanosejlads, som ligger lige i nærheden af Kulsø Spejdercenter.
Tømmerflådeaktivitet
På lejrpladsen Toften finder I rafter og tønder til at lave tømmerflåde. Disse kan i frit benytte, men I skal selv medbringe tovværk. I kan få adgang til vores redningsveste ved at booke tømmerflådeaktiviteten på under booking.